OMAR IV. Uluslararası Türk Müziği Yaz Okulu Başvuruları Hakkında

11-16 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak olan İÜ OMAR 4. Uluslararası Türk Müziği Yaz Okulu’nu duyuruya açmaktan mutluluk duyuyoruz.

İstanbul Üniversitesi bünyesinde yapılan ve önemli sanatkârların katkıda bulunduğu bu sertifika programı, bu alanda ülkemizdeki tek organizasyondur.

OMAR Yaz Okulunda her yıl farklı bir tema belirleyerek, ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden müzisyen ve müzik araştırmacılarının bu tema etrafında teorik ve pratik donanımlarını geliştirmeyi amaçlamaktayız. Sanatın evrenselliğinin yanı sıra Türk müziğinin kendine özgü yapısı ve estetiği üzerinden ortak bir paylaşım dili oluşturmak ve böylece ileriye dönük iş birliği imkânları yaratmak da mümkün görünmektedir.

Yaz Okulunun bu yılki konusu “Geçki / Modülasyon”dur. Eylül 2017 tarihinde OMAR’ın bilimsel danışmanlığıyla PAN Yayıncılık tarafından yayınlanacak olan, duayen sanatkâr Prof. Erol Deran’ın Türk Müziğinde Geçki Uygulamaları ve Seyirler konulu CD-Kitabı eksen alınarak, tüm ders ve uygulamalar bu konuya yoğunlaşacaktır. Erol Deran hocamız bazı günlerde aramızda bulunarak ayrıntılı bilgi verecek; ayrıca geçki kavramının farklı müzik türlerindeki uygulama esasları ve yaklaşım farklarının ele alındığı seminerler de yapılacaktır.

Önemli Hususlar:

- Yaz Okulu başvurusu için adaylar en az 2, en fazla 3 dakika uzunluğunda ve aşağıdaki makamlarda yapacakları bir geçki uygulaması (geçiş taksimi) içeren video kaydını göndermelidirler:

Tanbur, Klasik kemençe, Ud, Ney, Kanun için

1. Segâh’tan Acemaşiran’a

2. Suzidil’den Uşşak’a

3. Hicaz’dan Rast’a

4. Rast’tan Nişaburek’e

5. Acemaşiran’dan Yegâh’a

Ritim sınıfı için

“Neva Kâr’ın” ihtiva ettiği usullerin sırasıyla, bağlı olarak ve  gideriyle vurulması.

- Kayıt Gönderimi için Son Tarih: 4 Ağustos 2017 saat 17.00’ye kadar

- Kabul Edilen Adayların Bildirilmesi için Son Tarih: 15 Ağustos 2017

- Kabul Edilenlerle iletişim ve Sınıfların belirlenmesi için Son Tarih: 1 Eylül 2017

- Yer: Mirgün Köşkü Emirgan-İstanbul / TÜRKİYE

Daha fazla bilgi için web sayfamızı takip ediniz, sorularınızı omar@istanbul.edu.tr adresine yazabilirsiniz.

Kayıt gönderimi ve ek bilgi için, OMAR Yaz Okulu sekreteryası ile iletişime geçebilirsiniz:

Mesude Şahin – Hülya Yalçın

Telefon: 0212 2774087

Yaz Okulumuza göstereceğiniz ilgi için teşekkür eder, başvuru video kaydını ve beraberinde bir sayfayı geçmeyen uzunlukta özgeçmişini bekleriz.

Düzenleme Kurulu

Yard. Doç. Dr. Hikmet TOKER - Yard. Doç. Dr. Bilen IŞIKTAŞ - Ar. Gör. Nağme YARKIN