1. CD – Klasik Eser Kayıtları / Darülelhan Heyeti

cdcon-1

İstanbul Üniversitesi ile Kültür Bakanlığının ortak yayını olan bu çalışma, ülkemizin ilk resmî müzik okulu olan Darülelhan’ın kuruluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle belgesel görüntüler ve konserlerle ele alınacağı geniş kapsamlı bir etkinlikte tanıtımı yapılarak dağıtılmak üzere hazırlanmıştır.

Sırlanmış Sesler’i kültür ve sanat camiamıza açmaktan onur duyuyoruz.

1. Neva Peşrevi / Zeki Mehmet Ağa

2. Neva Saz Semâisi / Kantemiroğlu

3. Neva Kâr / Buhûrîzade Itrî Mustafa Efendi “Gülbün-i ıyş mî-demed”

4. Neva Yürük Semâi / Hatipzâde Osman Efendi “Bir zaman idi hem-âguş-i hayal olduğumuz”