2. CD – Klasik Eser Kayıtları / Darülelhan Heyeti

cdcon-2

İstanbul Üniversitesi ile Kültür Bakanlığının ortak yayını olan bu çalışma, ülkemizin ilk resmî müzik okulu olan Darülelhan’ın kuruluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle belgesel görüntüler ve konserlerle ele alınacağı geniş kapsamlı bir etkinlikte tanıtımı yapılarak dağıtılmak üzere hazırlanmıştır.

Sırlanmış Sesler’i kültür ve sanat camiamıza açmaktan onur duyuyoruz.

1.  Segâh Kâr-ı Şeş Avaz / Abdülkadir Meragi “Ey şehinşah-ı Horasan”

2. Segâh Ağır Semâi / Buhurizade Mustafa Itri Efendi “Der mevc-i perişanî-i mâ fasılaî nist”

3. Segâh maye Şarkı / Kazasker Mustafa İzzet Efendi “Şeb midir bu ya sevad-ı ah-ı pinhanım mıdır”

4. Segâh Şarkı / Dellalzade İsmail Efendi “Şem’a-i maksudu yak”