Haber Türk Gazetesi – 22.01.2013 – Musikinin kalbi bu köşkte atacak

Musikinin kalbi bu köşkte atacak

Tarihi Mirgün Köşkü yarın törenle açılıyor

OMAR Sonra Oku

23 Ocak 2012’de kurulan Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMAR)’nin Baltalimanı‘nda faaliyette bulunacağı tarihi Mirgün Köşkü yarın törenle açılıyor.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümüne bağlı olarak bu yıl açılan Osmanlı Dönemi Karşılaştırmalı Müzik Lisans Programı ve ülkemizin en eski müzik topluluğu olan Türk Musıkîsi İcra Heyeti’nin çalışmaları da bu mekânda sürdürüyor.

Kökü  ülkemizin en eski resmî müzik okulu olan Dârü’l-elhan’a dayanan bu müzik geleneği, ülkemizin en eski üniversitesinin bünyesinde yeniden yapılandırılarak tarihî ve bilimsel malzemeye dayalı eğitim- araştırma ve icra faaliyetleri devam ediyor.

Mirgün Köşkü’nün resmî açılışı İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet tarafından 23 Ocak 2013 Çarşamba günü 15.00’te gerçekleştirilecek.

İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (OMAR) bağlı olarak Gönül Paçacı yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor.

26/06/2014