V. ULUSLARARASI YAZ OKULU HAKKINDA

2li

İÜ OMAR V. ULUSLARARASI TÜRK MÜZİĞİ YAZ OKULU’nu duyuruya açmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yıl 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak olan  yaz okulumuzda daha kısa sürede daha yoğun bir program izleyeceğiz.

OMAR Yaz Okulunda her yıl farklı bir tema belirleyerek, ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden müzisyen ve müzik araştırmacılarının bu tema etrafında teorik ve pratik donanımlarını geliştirmeyi amaçlamaktayız. Sanatın evrenselliğinin yanı sıra Türk müziğinin kendine özgü yapısı ve estetiği üzerinden ortak bir paylaşım dili oluşturmak ve böylece ileriye dönük iş birliği imkânları yaratmak da mümkün görünmektedir.

Yaz Okulunun bu yılki konusu “Osmanlı’dan Günümüze Müziğimizde Yenileşme” olup, bu temaya uygun olarak ülkemizde bu alanın duayen ismi bestekar Prof. Mutlu Torun davet edilmiştir. “Mümkün Mertebe” ismiyle müziğimizde yenileşmeyi temsil eden saz eserlerinin icra edildiği bir albüm (yaz okulu hocaları tarafından) ile Mutlu Torun hocamızın eserlerinden ve kendi icralarından oluşan bir albüm (OMAR Türk Müziği İcra Heyeti’nin katılımıyla) gerçekleştirilmiştir. Bu albümler için yaz okulu’nun sertifika töreninde imza günü düzenlenecektir.

KATILIM ŞARTLARI

Klasik Kemençe-Kanun-Ney-Tanbur ve Ud için aşağıdaki eserlerden birinin seçilerek video kaydının gönderilmesi

1) Tanburî Cemil Bey’in Ferahfeza Saz Semaisinin III.-IV. Hâneleri ve Teslimi

2) Udî Nevres Bey’in Hüzzam Saz Semaisinin I.-II. Hâneleri ve Teslimi

3) Refik Fersan’ın Nihavend Peşrevinin I.-II. Hâneleri ve Teslimi

Vurmalı sazlar için aşağıda yer alan icraların video kaydının gönderilmesi

1) Dokuz zamanlı usullerin velvelelerinin ikişer ölçü hâlinde, arka arkaya tekrarı

2) Aksak Semai ve Lenk Fahte usullerinin dörder ölçü hâlinde, arka arkaya ve aynı tempoda icrası. (Ana kalıp veya velveleli çalış tercihe bırakılmıştır.)

KAYITLARIN 10 AĞUSTOS 2018 CUMA AKŞAMI MESAİ BİTİMİNE KADAR omar@istanbul.edu.tr ADRESİNE GÖNDERİLMESİ RİCA OLUNUR.

29/06/2018