Pınar SOMAKCI – Kanun

somakci-pinar

1993 yılında Selçuk Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümünden birincilikle mezun oldu. 1995 yılında Selçuk Üniversitesinde yüksek lisans, 2000 yılında Gazi Üniversitesinde doktora öğrenimini tamamladı. 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümüne araştırma görevlisi olarak, 1999 yılında Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı. 2000-2013 yılları arasında Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Türk Musikisi Bölümünde, 2014 yılında (6 ay) Okan Üniversitesi Konservatuvarı Türk Müziği Bölümünde çeşitli idari görevler alarak öğretim üyesi olarak çalıştı. 2014 yılından beri İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümünde bölüm başkanı, Geleneksel ve Modal Müzikler Anabilim Dalı başkanı ve öğretim üyesi olarak görevinde devam etmektedir. Kanun eğitimini lisans döneminde Öğretim Görevlisi O. Kürşad Çakır’dan, yüksek lisans döneminde Prof. Erol Deran’dan, doktora döneminde ise Prof. Ruhi Ayangil’den aldı.

Somakcı, 1990 yılından itibaren yurt içi (Konya, Kayseri, Ankara, İstanbul vb) ve yurt dışında (İngiltere, İtalya, Polonya, Makedonya, Çin, Bahreyn, Cezayir vb) konserler ve seminerler vermeye başladı. Pek çok dergide makaleleri yayımlandı. Somakcı’nın, Kültür Bakanlığı sponsorluğunda yayımlanmış “Cinuçen Tanrıkorur Eserleri”, Kaf Müzik’ten “Tutku” ve Akustik Müzik’ten yayımlanan “Rüya” adı altında enstrümantal CD albüm çalışmaları; ayrıca Kanun Öğretimine Giriş, Türk Müziği Nazariyat ve Solfeji 1-2-3-4 (Dvd’li), Bilimsel Anlatım ve Yazım Teknikleri adlı kitapları bulunmaktadır.

30/05/2018